Digitaal of analoog

Show all

Digitaal of analoog

Nu ik van plan ben om binnen nu en 1,5 jaar een verre reis te maken naar Vietnam en ik veel (heel veel) diarolletjes zal moeten aanschaffen, twijfel ik nog steeds tussen digitaal fotograferen en analoog.
De apparatuur die ik nu heb (een Minolta 7xi, met 2 lenzen 28-105 mm en 100-300 mm) bevalt me prima.
Tot op heden brengt Minolta naar mijn weten nog geen digitale body uit waar ik mijn huidige lenzen kan gebruiken.
Als ik 29 dagen naar Vietnam ga moet ik minstens 50 rolletjes meenemen (zal waarschijnlijk nog te kort zijn, want ik fotografeer veel, heel veel).
Ik ben er nog steeds van overtuigd dat analoge foto’s een betere kwaliteit hebben dan digitaal. Je kunt een dia heel acceptabel vergroten tot 30x40cm.
Dia is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Je kunt snelle en langzame dia film kopen.
Analoge camera’s met goede lenzen zijn nog steeds een stuk goedkopen dan digitale camera’s. (Tenminste die met een goede kwaliteit aan lenzen, je hebt al rits rats klik camera’s voor 199 eurootjes, maar die wil ik niet kopen, daar kan ik niets mee).
De eerste investering in een analoge camera is veel lager. Voor de prijs van een redelijke digitale camera koop je een zeer goede analoge camera die (anno februari 2004) nog steeds veel beter kwaliteit levert dan de beste digitale camera. Dia is duur, maar het afdrukken daarentegen kost veel minder dan het ontwikkelen van een film. Dia’s zijn vooral in het buitenland moeilijk te verkrijgen, dus ben ik verplicht om zoveel mogelijk dia’s in Nederland te kopen.
Een geheugenkaart kan ongeveer duizend keer gebruikt worden en een dia maar een keer.
Ik ben er van overtuigd dat ik met elke camera mooie foto’s kan maken, maar mijn eigen vertrouwde Minolta ken ik inmiddels door en door, dus blijf ik me richten op mijn eigen vertrouwde camera (met een kapitaal aan dia’s die ik van te voren moet gaan aanschaffen).
Ik zal nu alvast maar beginnen, dan heb ik hoop ik als ik op reis ga wel ongeveer genoeg diarolletjes gekocht
Moraal van het verhaal is dat ik me houd aan mijn eigen vertrouwde spullen en alle suggesties van anderen in de wind sla. Het enige nadeel is dat ik geen foto’s op mijn logje kan laten zien als ik ter plekke ben , maar misschien is dat ook wel weer een voordeel, op die manier hoef ik geen films up te loaden via het internet en kan ik meer tijd besteden aan mijn reisverhalen die ongetwijfeld erg uitgebreid zullen verwoord worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *