Kaeskoppenstad

Show all

Kaeskoppenstad

Al 3 jaar word in onze stad het zogenaamde Kaaskoppenstad event gehouden.

Tijdens Kaeskoppenstad in Alkmaar waan je je weer even in de zestiende eeuw. Alkmaar is net ontzet en de stad veert op na de donkere periode van het Spaanse beleg. Kijk niet op van bedelaars die om een dukaat smeken, stro op straat, de schutterij die een oogje in het zeil houdt en pas op voor de kaasdragers die in het stadse gewoel in een drafje hun berries, zwaar beladen met glanzende kazen, naar de Waag brengen. In ‘Kaeskoppenstad’ krijg je een bijzondere indruk van het bruisende leven in die tijd. Het programma bestaat uit het creëren van een straatbeeld en specifieke acts, zoals een bruiloft in vroegere tijden of het brouwen van bier. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets van het historische spektakel mist, want het programma ontvouwt zich langs een vaste route.

Elke keer was ik op vakantie, dus mij ontging het geheel, maar deze keer ga ik een weekje later (nog maar 2 dagen!) dus kon/kan ik het festijn dit weekend wel meebeleven. Het was stralend mooi weer, maar op een gegeven moment werd het wel erg druk en ik heb een hekel aan voetje voor voetje door de stad te moeten schuifelen.

Afijn, ik heb een paar leuke foto’s gemaakt, vandaag ga ik weer heen om nog wat leuke foto’s te scoren.

SONY DSC

Vervolgens moest ik aan het eind van de dag weer richting stad, in dit logje schreef ik al dat mijn “oude vriendinnen” van vroegâh (heel vroegâh) weer contact kregen omdat ik vriendin Y toevallig in de trein tegen kwam en wij het leuk zouden vinden om eens te weten te komen hoe het met iedereen ging. Inmiddels hebben we -zie dit logje ook een aantal oude fotoboeken bewonderd en vond ik het weer eens tijd worden dat we elkaar weer eens zouden zien.

Het was erg vermakelijk om te zien hoe het personeel om ons heendraaide, we bleven kleppen zodat van bestellen in eerste instantie niet veel kwam. Ik geloof dat de jongeman wel 10 keer langs is geweest voordat we daadwerkelijk wat eten hadden besteld.

Het meest vermakelijke “leermoment” was nog wel het moment dat vriendin Y ons iets vertelde, waarbij vriendin W bijna van haar stoel viel. 😳

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *