Liegen en bedriegen

Show all

Liegen en bedriegen

In dit logje schreef ik al dat ik wel eens een schop onder mijn kont zou kunnen gebruiken, nu baas L vandaag voor het laatst is en ik enige dingen te weten ben gekomen is die schop wellicht nog wel harder nodig.

Vandaag zijn collega L en ik achter dingen gekomen die mijn haren te berge doen rijzen. De  “zogenaamde” collega’s W en M hebben zich dusdanig met het vertrek van baas L bemoeid, dat het grapvol is om mee te maken dat ook baas L klaar met hen is. Het enige jammere dan weer is wel dat baas L weggaat en wij (collega L en ik) met de gebakken peren achter blijven, want dat er gebakken peren van gaan komen is wel duidelijk. Verder is nu duidelijk dat men aan alle kanten liegt en bedriegt, en ik heb een hekel aan liegen en bedriegen. Het gevolg is al een tijdje merkbaar bij deze en gene (ik laat niet zo veel meer los over de dingen die mij bezig houden momenteel.

Interimmer M heeft zich aantoonbaar met zaken bemoeit en dingen tegengehouden die wij makkelijk wel hadden kunnen doen voor baas L, interimmer M is er eentje van likken naar boven, schoppen naar beneden, interimmer M heeft evenals de heer JHC een hoop goodwill van collega L en mij kapotgemaakt.

Dat zal wellicht strakjes nog wel erger worden als collega W zich (zoals ze de laatste tijd nogal vaak doet) overal tegenaan gaat bemoeien, ik blijf erbij (Oud Yogi’s tantes spreekwoord):  schoenmaker blijf bij je leest” als je je met dingen gaat bemoeien die je niet aangaan (omdat je zelf geen zak te doen hebt) zo wijzen de inzicht  in de uren mij uit, strijk je mij en collega L ernstig tegen de haren in en gezien mijn haren altijd al recht overeind staan, zijn ze met enige uitlatingen van baas L nog rechterder overeind gaan staan.

Het gevolg van dit weblogje is dan weer wel dat ik het uit mijn systeem heb geschreven, ik ben zo blij dat ik dat kan, anderen hebben er aanmerkelijk meer moeite mee. (en ik vrees dat dat bij collega W wiens wallen tot ongeveer op haar knieën hangen) de moeite iets groter zal zijn.

Ik ben bang dat er binnenkort een Vesuvius zal gaan plaatsvinden :mrgreen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *