Overgang

Show all

Overgang

Voor mijn gevoel heb ik al heel lang “last” van de overgang, met name het nachtelijk zweten is soms met vlagen erg irritant. In mijn beleving ben ik al ruim 15 jaar bezig met het geheel, maar uit de annalen van mijn leermomenten kan ik nalezen dat dit “nog” maar 10 jaar het geval is. (Handig de leermomenten archieven). Nu kan ik soms best overdrijven, maar met name het ’s nachts wakker worden, terwijl je drijfnat van het zweet bent is niet echt fijn te noemen.

Ik ben maar eens gaan onderzoeken op het internet hoe lang zoiets normaal duurt, maar de diverse websites geven mij gewoon geen duidelijkheid, behalve dan de commerciële praatjes over toename van het gewicht en de verandering van oestrogeen hormonen, de 1 is er 20 jaar mee bezig, de ander 7 jaar (maar met veel meer klachten dan ik dat heb).

Het grappige is dat ik sinds bijna 10 jaar weer contact heb gekregen met mijn “oude vriendinnen” uit de Iepenlaan en wij vandaag gezellig samen een hapje zijn gaan eten bij de Bonte Bengel, omdat de “pot van IJhorst op moest. We zijn ongeveer even oud, vriendin A is evenals ik al in de overgang, maar heeft heel andere klachten, maar vriendin W en vriendin Y zijn dat nog niet, zij hebben zelfs nog de maandelijkse ongemakken die ik al jaren niet meer heb.

Ik vind het helemaal niet erg dat ik die maandelijkse ongemakken niet meer heb, maar wat ik mij wel afvraag is hoe lang ik dit nog moet doorstaan? ik heb geen stemmingswisselingen, ik ben niet saggo, maar als ik de andere klachten lees die de overgang kunnen veroorzaken word ik toch niet echt vrolijk. Ik zeg het wel eens als een grapje, maar als ik als Johan was geboren, had ik vast veel minder last gehad. Hoewel de statistieken laten zien dat die vijftigers dan weer een Harley gaat aanschaffen en een vrouw zoeken voor de 2e leg (daar is ook wel wat voor te zeggen dat ik dat niet meer kan) 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *