Repair Café

Show all

Repair Café

Vanmiddag was ik aanwezig in de Blauwe Boom om mensen met pc problemen te helpen. Het Repair Café stelt zich ten doel om mensen niet alle spullen weg te laten gooien, maar te helpen repareren. Omdat ik de enige was die aanwezig was met verstand van pc’s, tablets en smartfoons, dácht ik dat het best druk zou zijn, maar ik heb maar 3 mensen kunnen helpen. 1 Meneer kreeg het niet voor elkaar om op facebook, marktplaats en koopplein (nog nooit van gehoord) via zijn laptop foto’s te uploaden, dat lag aan de flash player van adobe, die wonderlijk genoeg niet met internet explorer samen wilde werken, maar wel met chrome, (ik ga nog uitzoeken waarom dat is, want ik kan dat niet uitstaan), maar meneer is geholpen met zijn probleem.

Een (gehandicapte) mevrouw kwam met haar desktop aan (zonder snoer, muis en toetsenbord), -terwijl ik denk dat bedenkt de ergste idioot zich niet om zonder die dingen langs te komen- maar dit terzijde, maar gelukkig hadden de mannen van elektriek nog het een en ander als backup. Maar mevrouw gehandicapt was het niet aan het verstand te brengen dat haar pc gewoon werkte, zij werd boos op mij, zij begreep mij niet, ik begreep haar niet, het gebeuren werkte gewoon, maar zij was niet in staat om mij uit te leggen wat er volgens haar niet werkte. Vervolgens ging zij haar pc open schroeven, waaruit ik uiteindelijk haar “probleem” begreep, de pc had -volgens haar zomaar uit zichzelf??- iets wel of niet gedaan, dat was mij niet geheel duidelijk. Het gebeuren werkte onder Windows 8.1, maar volgens gehandicapte mevrouw had zij op de g-Schijf? Windows 10 geïnstalleerd, waarbij de pc vervolgens uit zich zelf (iets wat in mijn ogen niet kan) dingen wel -of niet- gedaan. Nu heb ik best veel geduld, maar als iemand die er geen verstand van heeft wel doet alsof ie er verstand van heeft en vervolgens niet kan uitleggen wat er mis is, daar kan ik niets mee.

Gelukkig dan weer dat iemand van de elektriek een luisterend oor had, ik heb voor wat pc’s betreft een eindeloos geduld, maar voor dreinende mensen heb ik dat niet. Weer een leermoment zak maar zeggen.

En de derde mevrouw had een hp laptop die elke keer via een popup aangaf, dat haar E-schijf vol was, terwijl het geheel wel goed werkte, zij wilde een aantal dingen weggooien, maar ik heb haar dat afgeraden, als je dingen weggooit waarvan je niet weet wat het wel (of niet) doet, kan je dat beter niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *