Telefoon

Show all

Telefoon

Zoals de niet meer trouwe lezertjes van mijn weblog vast nog wel weten, ben ik nogal handig met de pc én met de zogenaamde smartphones. Nu ik sinds juli 2014 in het trotse bezit ben van de OnePlus One (een telefoon die niet makkelijk te bemachtigen is), ben ik daar erg blij mee. De specificaties zijn hetzelfde als een Samsung Galaxy S5, maar hij kostte de helft en gezien ik op de kleintjes moet letten kwam het mij erg goed uit dat ik een zogenaamde invite kreeg om de telefoon te kopen. Natuurlijk wil ik de telefoon een beetje opkrikken middels een zogenaamde root zodat je er nog meer mee kan, maar natuurlijk kon ik het niet laten om op de OnePlus One een aangepaste rom te plaatsen, ik kan er niets aan doen, zo heet dat gewoon.

Tot zover alles prima, het is kinderlijk eenvoudig om zo’n rom op de telefoon te zetten, (leve YouTube), maar omdat ik toch achteraf niet zo tevreden was heb ik de oude situatie weer hersteld middels een backup van het geheel. Ik ben en blijf nu eenmaal een backup Koningin. Tot zover alles ok, alles werkte weer (dacht ik), dus heb ik vrolijk de backup verwijderd.

Tot mijn schrik wilde plots de telefoon helemaal niets meer doen, dat was even schrikken, maar gelukkig hebben we daar het OnePlus One forum, en heb ik -met weliswaar heel veel moeite, bloed, zweet en tranen- de telefoon weer aan de gang gekregen. Weliswaar was de telefoon nu helemaal leeg, en hoewel ik in het verleden allerlei geschiedenissen van Viber, WhatsApp had bewaard, was dat dit keer niet het geval voor de WhatsApp, zodat ik nu weer helemaal met een schone lei begin.

Letterlijk en Figuurlijk gesproken bevalt me dat best goed, álle geschiedenis is verdwenen (ook in mijn hoofd zo voel ik) en dat wil ik graag zo houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *